www.iiiWe.com » بین‌المللی کردنِ پروانه‌ی اشتغال مهندسان، اولویت شورای هشتم

 اخبار   
 

 بین‌المللی کردنِ پروانه‌ی اشتغال مهندسان، اولویت شورای هشتم

رییس سازمان نظام مهندسی استان خراسان شمالی، اولویتِ نخستِ شورای مرکزیِ سازمان نظام مهندسی را بحث قانون دانست و گفت: نخستین گام، تعیین تکلیف قانونی است و جایگاه قانونی سازمان نظام مهندسی و شورای مرکزیِ آن در چارچوب نظام اداری و نظام تشکیلاتی کشور باید مشخص شود ...

بین‌المللی کردنِ پروانه‌ی اشتغال مهندسان، اولویت شورای هشتم
■ «اجازه‌ی برنامه‌ریزیِ درونی را به نظام‌ مهندسی بدهند»


رییس سازمان نظام مهندسی استان خراسان شمالی، اولویتِ نخستِ شورای مرکزیِ سازمان نظام مهندسی را بحث قانون دانست و گفت: نخستین گام، تعیین تکلیف قانونی است و جایگاه قانونی سازمان نظام مهندسی و شورای مرکزیِ آن در چارچوب نظام اداری و نظام تشکیلاتی کشور باید مشخص شود.

علی‌اکبر رمضانی در گفت‌وگو با «صما» با اشاره به اینکه برای این سازمان اهداف مشخصی در قانون دیده شده است؛ افزود: باید دید سازمان‌های نظام مهندسی با چه نهادها، سازمان‌ها و مراجعی باید همکاری کنند تا این اهداف محقق شود. وی با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی یک سازمان خودگردان و مردمی است که وظیفه بسیار سنگینی را برعهده آن گذاشته‌اند، بیان کرد: اگر سازمان‌های مرتبط با حوزه ساخت‌وساز، این سازمان را در حوزه‌های مختلف آموزشی، ترویجی و دانشگاهی همراهی نکنند، ممکن است نتوانیم امور محوله را جلو ببریم و اهداف والا و اعتلایی که در قانون برای سازمان نظام مهندسی دیده‌اند، محقق نشود.

رمضانی یادآور شد: در زمینه ترویج و اجرای استانداردسازی، آموزش و سرفصل‌ها، دستگاه‌های زیادی نظیر وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و تحقیقات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت راه و شهرسازی و سازمان استاندارد را به عنوان متولی مکلف کرده‌اند که همه باید جمع شوند تا اهداف قانون را کاملا محقق کنند. وی افزود: با این حال، قانون فعلی مربوط به سال ۷۴ است و اکنون با گذشت ۲۴سال، شرایط ما بسیار متفاوت شده و قانون باید به روزرسانی شود. این مسئول همچنین بیان کرد: از طرف دیگر با توجه به شرایط موجود، استقلال سازمان‌های نظام مهندسی بسیار مهم است و چارچوب نظام مسئولیتی در سازمان‌های نظام مهندسی باید مشخص باشد.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

رمضانی ادامه داد: در به روزرسانی قانون حتما باید لحاظ شود که در آن زمان سازمان تازه شکل گرفته بود و طبیعی بود که در آن زمان نسبت به استقلال سازمان تردید داشته باشند، ولی در حال حاضر این سازمان به بلوغ رسیده و از این ظرفیت باید به نفع کیفیت ساخت‌وساز استفاده شود. رمضانی همچنین با اشاره به ابهامات موجود در شیوه‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌ها افزود: لازم است که شفافیت در سازمان‌ها و شورای مرکزی وجود داشته باشد و آیین‌نامه‌ها و شیوه‌نامه‌ها به روزرسانی شوند. وی با بیان اینکه در سایه قانون می‌توان به این موارد دست پیدا کرد، افزود: یعنی یک قانون خوب می‌تواند ما را به سمت پویایی سازمان‌های استانی و شفاف‌سازی در عملکردها و نظارت و طراحی و اجرا و تعمیر و نگهداری که به خوبی به آن توجه نشده است؛ هدایت کند.

رییس سازمان نظام مهندسی استان خراسان شمالی بیان کرد: در حوزه‌های دیگر مثل کیفیت‌بخشی به بازار کسب‌وکار مهندسی و تغییر نگاه در صدور خدمات مهندسی، می‌توان از ظرفیت سازمان نظام مهندسی استفاده کرد. رمضانی همچنین عنوان کرد: افزون بر این موارد، تبدیل مدارک پروانه اشتغال مهندسان و بین‌المللی کردن صلاحیت‌ها باید در سایه قوانین و ضوابط و رایزنی‌ها انجام شود. وی ادامه داد: موضوع بعدی که در شورای مرکزی می‌توانند به آن بپردازند، این است که سازمان‌های نظام مهندسی به عنوان بازو و سازمان همکار و همیار، تعامل خود را با سایر ادارات و نهادها بیشتر کنند و سطح این تعاملات در سطح ملی بیشتر از گذشته باشد.

رمضانی با بیان اینکه استقلال به معنای جزیره‌ای کار کردن نیست، افزود: استقلال به این معناست که اجازه برنامه‌ریزی در درون سازمان و در چارچوب قانون را به سازمان‌ها و شورای مرکزی بدهند و یک نهاد متولی خروجی‌ها را کنترل کند تا هر زمان که احساس شد که این خروجی‌ها از اهداف فاصله می‌گیرد، این نهاد مربوطه مسیر انحراف را کنترل کند و سازمان را به ریل خود بازگرداند.

  منبع : وبگاه صما
  15:33   یکشنبه 9 تیر 1398  
 نظرات